Skip to main content


Platforma DA susține că în mai multe localități programul „Satul European” este blocat din cauză că antreprenorii nu au primit încă bani pentru lucrările efectuate. Potrivit secretarului general al formațiunii, Liviu Vovc, unele șantiere au fost abandonate de muncitori, noteaza ZIUA.md

„Oficial, Costești a primit 5 milioane de lei, pentru renovarea Casei de cultură. În realitate, anul trecut au început lucrările, s-au făcut lucrările de peste două milioane de lei, iar antreprenorii încă nu și-au primit bani. Au luat lucrurile și au plecat. Au spus că vor continua lucrările când vor primi banii lor”, susține Liviu Vovc.

Potrivit lui Liviu Vovc, asemenea probleme sunt raportate și din alte localități, iar altele au decis să nu mai aplice la program.

„Pe hârtie arată frumos: sute de primării au primit bani pentru „Satul European”, dar în realitate – unde-s banii? Și problema nu este doar la Costești. Oamenii din toate raioanele ne raportează că mulți antreprenori nu și-au primit încă banii pentru lucrările făcute în cadrul Programului „Satul European”. Majoritatea din ei nici nu mai aplică pentru „Satul European Express”, pentru că știu că banii vor veni peste câțiva ani”, a mai declarat secretarul general al Platformei DA.

Potrivit datelor Guvernului, în cadrul programului „Satul European”, autoritățile locale au depus 724 de proiecte în valoare de 2,8 miliarde de lei.

Leave a Reply