Skip to main content

Locuitorii din municipiul Bălți riscă să rămână fără energie electrică, din cauza politicilor proaste ale Guvernului, a atenționat într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Deputatul a vorbit despre acest risc iminent, în contextul în care executivul intenționează să vândă FEE-Nord, deoarece a acumulat datorii de milioane de lei.

„Locuitorii din Bălți, la fel ca și toți cei din regiunea de nord a Moldovei, riscă să rămână fără energie electrică din cauza datoriilor de peste 35 de milioane de lei, acumulate de Acva-Nord față de FEE-Nord. Recent, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a anunțat despre planul Guvernului de a vinde FEE-Nord. Este vizibilă legătura între aceste două noutăți – dorința echipei PAS de a scăpa de întreprinderea de stat, unde lucrează mii de bălțeni și datoriile care au apărut brusc”.

Marina Tauber a explicat că FEE-Nord și Acva-Nord sunt întreprinderi de stat, iar problema datoriilor poate fi soluționată de către Guvern, dacă ar intenționa să sporească eficacitatea acestora.

„Dincolo de faptul că FEE-Nord a stabilit pentru Bălți și întreaga regiune de nord a Moldovei tarife exorbitante, mult mai mari decât la Chișinău, Capitala de nord a țării poate rămâne fără energie electrică. Iar vina pentru situația creată o poartă în întregime Guvernul nostru incompetent, care se ocupă de distrugerea Moldovei”, a concluzionat Tauber.

Leave a Reply