Skip to main content

Protestele  v-or continua și mîine 01.02.2022, locuitorii satului Elizaveta planifică să blocheze drumul în sat dacă rămîn fără troleibuze .

Doar 11 luni au circulat troleibuzele din Elizaveta spre Balți (tur-retur) însă de la 1 februarie v-or fi înlocuite cu 2 autobuze. Locuitorii zic că aceste troleibuze au fost promise in campania  electorală din alegerile locale trecute.

A fost intrebat primarul de Elizaveta Simion Magnet  – cui îi aparțin  autobuzele care își v-or presta serviciile de transport în sat , el a declarat  ca nu cunoaște.

Unii locuitori zic ca aceste autobuze sunt particulare și au interes pur si simplu financiar.
Mulți părinți sunt indignați de acest fapt deoarece tariful de la autobuz este mai mare și v-or fi nevoiți sa scoată mai mulți bani din buzunar pentru ca copiii lor  să ajungă  la școală.

În apararea primarului a venit și deputatul PAS Boris Marcoci unde a avut mai mult un rol de reprezentat al primariei Bălți  și a promis  că în maxim  5 luni la Elizaveta v-or veni troleibuze noi, totodată Marcoci a declarat :
,, Eu cunosc de aceasta chestie  de  joia trecută și am scris la Ministerul Infrastructurii si Autotransportului ca sa faca tot posibilul ca primarul Chișinăului (Ion Ceban) sa dea 2 troleibuze pentru satul Elizaveta ” 

Așteptăm reacția edilului capitalei  Ion Ceban.

Promisuni au fost multe dar asta nu au liniștit spiritele, la sfîrșit  oamenii au scandat ,, Vrem troleibiuze, Vrem troleibuze

One Comment

Leave a Reply