Skip to main content

Alegerile prezidențiale și referendumul ar putea avea loc într-o singură zi. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean.

Despre aceasta prim-ministrul a declarat în cadrul unui interviu pentru NordNews, transmite Știri.md.

„Eu sper că putem să facem acest demers către cetățeni într-un exercițiu. Nu văd de ce l-am face separat, cu atât mai mult că președinta Maia Sandu este în fruntea acestui efort de integrare europeană, și atunci, cumva ar fi congruent și consistent, adică ceva normal ca aceste lucruri să se întâmple împreună. Trebuie să vedem care sunt reglementările legale în acest sens, dar opțiunea pe care vrem să mergem este să le organizăm concomitent, în aceeași zi”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că, pe 24 decembrie 2023, Maia Sadu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte. Totodată, șefa statului a solicitat Parlamentului organizarea unui referendum în toamna anului viitor, pentru ca cetățenii să se expună privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La două zile distanță, secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Berlinschi a declarat că referendumul nu poate fi organizat nici cu 60 de zile înainte sau cu 60 de zile după alt scrutin electoral.

Ulterior, deputații PAS au venit cu propunerea de a modifica legislația electorală, care interzice suprapunerea celor două exerciții electorale.

Leave a Reply