Skip to main content

Deputatul Marina Tauber a depus o plângere penală împotriva conducerii Procuraturii Anticorupție, pentru exces de putere, abuz și șantaj față de noul bașcan al UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. Politicianul a făcut acest anunț pe pagina personală de pe Facebook.

„În calitate de deputat în Parlament, am depus o nouă plângere penală la Procuratura Generală împotriva excesului de putere, abuzului și șantajului exercitat de către conducerea Procuraturii Anticorupție față de doamna Guțul. Această informație șocantă a fost dată publicității chiar de bașcanul ales al UTA Găgăuzia, iar faptul discuției este confirmat chiar de procuratură”, a scris Marina Tauber.

În acest context, politicianul a solicitat Serviciului de Informații și Securitate și Centrului Național Anticorupție să-i testeze la poligraf pe Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, și pe adjunctul ei, Vasile Plevan.

„Dacă acești „eroi” ai luptei cu corupția sunt atât de cinstiți, am solicitat SIS și CNA să organizeze o verificare la detectorul comportamentului simulat ca să vedem detaliile acestei conversații. Adevărul nu poate fi ascuns, iar toți cei care își bat joc de lege și de oameni vor fi trași la răspundere neapărat”, a menționat Marina Tauber.

Amintim că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și adjunctul ei, Vasile Plevan, i-au propus Evgheniei Guțul, în timpul unei proceduri formale în cadrul dosarului finanțării Partidului „ȘOR”,  să renunțe la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia și să facă declarații mincinoase împotriva membrilor formațiunii. În schimb, i-au promis să-i închidă dosarul penal, deschis la comanda regimului Sandu-PAS.

Leave a Reply