Skip to main content

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a identificat soluții financiare pentru a ajuta agricultorii din raioanele Orhei și Taraclia, dar și pe cei din UTA Găgăuzia, aflați în prag de faliment, din cauza politicilor proaste ale guvernării PAS. Anunțul a fost făcut astăzi de Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Asta după ce fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, președintele Asociației de experți „LEX-ECON Consulting”, a prezentat mecanismul de suport pentru agricultorii din Moldova.

„Recent, am avut întâlniri, în format online, cu fermieri din UTA Găgăuzia, raionul Orhei și raionul Taraclia, pentru a discuta problemele cu care se confruntă și soluțiile de depășire ale acestora. În acest context, salut mecanismul de suport pentru agricultori, propus de Octavian Calmîc, inclusiv crearea Fondului de suport pentru fermieri. Apreciez profesionalismul și profunzimea cu care a fost descrisă starea lucrurilor în agricultură. Pe această cale, anunț că am identificat soluții financiare pentru a ajuta în acest an agricultorii din raioanele Orhei și Taraclia, dar și pe cei din UTA Găgăuzia. Mai exact, vom finanța inclusiv compensarea a câte 1 leu/kg de grâu și semințe de floarea-soarelui aflate în depozitele agricultorilor, compensare financiară la hectar însămânțat cu culturi cerealiere, compensare financiară la cantitatea de producție marfă, compensarea păstrării fructelor și legumelor în depozitele frigorifice cu unele condiționalități care vor fi definitivate în funcție de bugetele disponibile și celelalte măsuri propuse de „LEX-ECON Consulting”, a precizat Ilan Șor.

Mai mult, liderul Partidului „ȘOR” susține că, împreună cu echipa sa, este în căutarea soluțiilor privind extinderea suportului financiar pentru agricultorii din toată țara.

„În decurs de o lună, vom avea un răspuns pe care-l așteaptă zecile de mii de fermieri din Republica Moldova. Noi venim cu ajutorul practic, atât de necesar agricultorilor, nu cu promisiuni și minciuni, cum face regimul de la Chișinău.

Agricultura a fost mereu un domeniu strategic pentru Republica Moldova, în care sunt implicați sute de mii de cetățeni. Statul trebuie să se întoarcă cu fața către agricultorii țării, nu să îi distrugă în interesul corporațiilor străine, așa cum o face Maia Sandu și păpușile ei din PAS. Eu sunt gata să îmi asum guvernarea, cu o echipă de profesioniști care au soluții și, important, știu de unde să ia bani pentru a ajuta și agricultorii noștri, pentru a restabili domeniul agricol prosper, așa cum era pe timpuri”, a conchis Ilan Șor.

Leave a Reply