Skip to main content

Apa din lacul aflat pe teritoriul parcului de distracții OrheiLand și nisipul de pe plajă corespund normelor sanitaro-epidemiologice, confirmă Centrul de Sănătate Publică din Orhei. Ca urmare, vizitatorii pot să se scalde și să facă băi de soare în siguranță: nu există riscul de a face boli infecțioase sau parazitare.

„Rezultatele expertizei au arătat că în apa lacului nu există febrilul holeric și embrionul aglutinat. De asemenea, în nisipul de pe plajă nu au fost depistați helminți”, precizează specialiștii în sănătate publică din Orhei.

Această situație se datorează faptului că autoritățile din municipiul Orhei respectă în totalitate legislația țării, care reglementează gestionarea lacurilor și plajelor. Astfel, apa este filtrată nonstop cu ajutorul a patru pompe de capacitate mare. Totodată, plajele sunt monitorizate zi și noapte, accesul câinilor fără stăpân fiind restricționat. În același timp, angajații întreprinderii „Servicii Comunal Locative” Orhei curăță în fiecare zi teritoriul din preajma lacului.

Nu putem spune însă același lucru despre siguranța lacurilor și plajelor din municipiul Chișinău. Ca și în anii precedenți, Centrul municipal de Sănătate Publică a atenționat că apa și nisipul nu corespund normelor sanitaro-epidemiologice.

Calitatea apei din lacul de pe teritoriul parcului de distracții OrheiLand confirmă profesionalismul echipei lui Ilan Șor și eforturile depuse pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiul Orhei. Astfel, parcul de distracții rămâne, în continuare, singurul loc din țară unde moldovenii de toate vârstele se pot recrea și distra în siguranță și absolut gratuit.

Leave a Reply