Skip to main content

Regimul Sandu-PAS continuă să pună presiune pe deputatul Marina Tauber, prin crearea intenționată a circumstanțelor care tergiversează eliberarea ei din arestul la domiciliu. Bunăoară, astăzi, Curtea de Apel Chișinău a amânat examinarea recursului apărătorilor ei, care au contestat prelungirea măsurii preventive, deoarece nici unul dintre cei aproximativ 40 de procurori, desemnați să cerceteze cauza politicianului, nu s-a prezentat la ședința de judecată.

Marina Tauber a declarat că întâmplarea „este de râs și de plâns” și că reprezintă o dovadă incontestabilă că i se încalcă deliberat dreptul la un proces de judecată echitabil.

„Este un grup mare de procurori și niciunul nu a avut posibilitatea să vină astăzi la ședință. Deși chiar și procurorii pe acest caz au spus, de mai multe ori, că examinarea cauzei unei persoane, față de care e aplicată o măsură preventivă, nu trebuie amânată. Asta înseamnă că nici astăzi nu avem parte de un proces echitabil și cu adevărat juridic”.

Avocatul Iulian Balan a opinat că atitudinea procurorilor față de cauza Marinei Tauber este neserioasă și neîntemeiată juridic. De asemenea, a rămas surprins și de indiferența judecătorilor.

„Am fost anunțați că procurorul nu a venit la ședință, deoarece avea o altă cauză. Motivul pare straniu și este neîntemeiat. Examinarea unei asemenea măsuri, precum e arestul la domiciliu, nu suferă amânare. Este neclară și atitudinea instanței care, de obicei, taxează foarte dur avocații pentru amânări, în schimb sunt blânzi în raport cu procurorii”.

Potrivit Marinei Tauber, faptul că nu a fost delegat un alt procuror de caz să participe la ședința de judecată nu este întâmplător. Politicianul susține că această situație a fost orchestrată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, pentru a tergiversa eliberarea ei din arest la domiciliu.

„Ceea ce fac procurorii este sub ghidarea nemijlocită și directă a doamnei Veronica Dragalin. Se pare că a venit în Moldova nu ca să lupte împotriva corupției, dar ca să se ocupe de altceva. Desigur că asemenea situații demonstrează că echipa lui Ilan Șor este puternică și va deveni și mai puternică, mai activă, dacă eu, alături de colegii mei, voi putea să vorbesc cu oamenii, să-i conving că unica soluție pentru țara noastră reprezintă alegerile anticipate prezidențiale și parlamentare”.

Marina Tauber regretă că nu are posibilitatea să comunice cu cetățenii pe care îi reprezintă în Parlament, din cauza abuzurilor la care este supusă constant de regimul Sandu-PAS.

„Mandatul nostru este de patru ani, dar iată că de un an stau în arest și nu pot să-mi îndeplinesc obligațiunile mele de deputat. Desigur că este o încercare din partea Maiei Sandu și a regimului politic de a influența, în asemenea mod, rezultatele alegerilor locale, care vor avea loc la toamnă, dar și cele prezidențiale și parlamentare, care sunt inevitabile”.

Politicianul a amintit despre victoria obținută la alegerile locale din municipiul Bălți, unde s-a bucurat de susținerea a aproape 50 la sută dintre alegătorii care au votat în turul I. Ea speră că, în timpul apropiat, va putea să-i revadă și să contribuie la îmbunătățirea vieții lor.

„Aș vrea să vorbesc cu oamenii din municipiul Bălți, să le ascult necazurile și să le rezolv problemele. Noi le-am promis că le vom face viața mai bună, că vom dezvolta municipiul și ne vom îndeplini promisiunea. Sunt sigură că adevărul va triumfa și că această situație nedreaptă în care mă aflu eu, Ilan Șor și întreaga noastră echipă va lua sfârșit. Fără îndoială, în curând, ne vom vedea cu Dumneavoastră, stimați cetățeni. În primul rând, cu dragii noștri bălțeni”, a concluzionat Marina Tauber.

Leave a Reply