Skip to main content

 

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal anunță investigarea unui caz de contrabandă cu încălțăminte și articole de îmbrăcăminte în valoare de peste un milion de lei.

Potrivit materialelor cauzei, un grup de persoane au introdus în Republica Moldova, prin Aeroportul Internațional Chișinău, un lot de încălțăminte și articole de îmbrăcăminte în asortiment din China, în valoare de 1 268 560 lei.
Conform actelor de însoțire, marfa era destinată unui agent economic din Ucraina și potrivit informațiilor din Sistemul Informațional al Serviciului Vamal, marfa a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin postul vamal Otaci.

Acționând în baza informației operative, Serviciul Vamal a interpelat autoritățile vamale din Ucraina și în răspuns a fost indicat că, marfa nu a fost introdusă în Ucraina.

În continuare, pe caz au fost întreprinse un șir de măsuri speciale de investigații, în vederea identificării întregului cerc de persoane implicat în infracțiunea documentată.

Astfel, la data de 27 noiembrie curent, au fost puse în aplicare 23 mandate de percheziție, atât în mun. Chișinău cât și în afară, iar în rezultat au fost ridicate telefoane și înscrisuri de ciornă.

La moment în dosar sunt vizate 8 persoane cu vârstele cuprinse între 22-56 ani, cetățeni ai Republicii Moldova și cetățeni străini, printre care și un funcționar din cadrul postului vamal Otaci.

Acțiunile procesual-penale continuă, iar persoanele sunt cercetate cu garantarea prezumției nevinovăției, potrivit legii.

Urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

 

Leave a Reply