Skip to main content

Activiștii Partidului Renaștere au organizat astăzi un flashmob la Chișinău în semn de protest faţă de inacțiunea autorităților orașului, care, potrivit manifestanților, nu acordă atenția necesară la starea proastă a drumurilor din curţile de blocuri. Participanții la acțiune au umplut gropile și hopurile cu pliante electorale ale Partidului MAN. Liderul Mișcării Alternative Naționale, Ion Ceban, nu a răspuns la telefon pentru o reacţie, iar reprezentanții Primăriei Capitalei au spus că nu comentează declarațiile politicienilor și ale concurenților electorali, ne informează tv6.md.

După cum au spus protestatarii, în loc să rezolve problemele orăşenilor, reprezentanţii Primăriei sunt ocupaţi cu distribuirea ziarelor şi pliantelor în sprijinul actualului primar general Ion Ceban.

MAXIM BEGLEŢ, activistul Partidului „Renaștere–Vozrojdenie”: „Probabil, nu este necesar să vorbim despre starea drumurilor din Chișinău. Pe lângă drumurile centrale, care sunt la vedere, drumurile din curţi, cartiere și așa mai departe – sunt în stare îngrozitoare. Fiecare chișinăuian știe despre asta în fiecare zi când merge acasă. Duminica trecută a fost Ziua angajaţilor din transportul auto și am decis s-o sărbătorim, bineînțeles prin muncă ceea ce Primăria noastră nu face”.

În cadrul flashmobului, demonstranții au folosit materiale de agitaţie ale partidului MAN pentru a umple gropile și hopurile pe drumurile din curţi. Protestatarii au declarat că intenționează în continuare să “repare” străzile și clădirile orașului cu aceleași produse electorale, astfel încât cetățenii să atragă atenția la inacțiunea autorităților orașului.

Pentru o reacţie la flashmob l-am telefonat la liderul partidului MAN, Ion Ceban, care și-a suspendat atribuțiile de primar general al Capitalei pentru perioada electorală, dar el nu a răspuns.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari, a declarat pentru Orizont TV următoarele.

„Noi nu vom comenta acţiunile politice a concurenților electorali. Fiecare partid are ca scop să denigreze partidul MAN și echipa lui Ion Ceban și singur pe Ion Ceban. Deocamdată nu vedem partidele să iasă cu planuri și proiecte concrete pentru oraş”.

Anterior, comentând situația cu repararea spațiilor din curţi, Ion Ceban a spus că în mediu, în Chișinău, Primăria a efectuat renovări în 30% din curți.

„În celelalte situația așteaptă o decizie”, a menționat Ceban.

Leave a Reply