Skip to main content


Acțiunile companiilor producătoare de echipamente pentru energia solară scad – mai ales cele non-chineze, pe fondul instalărilor sub așteptări din Europa, dar și a stocurilor în creștere. Europa are stocate panouri fotovoltaice – preponderant chinezești – în valoare de 7 miliarde de euro, ne informează alerta.md.

Acțiunile producătorului de invertoare solare SolarEdge Technologies Inc. cu sediul în Israel au scăzut cu peste 30% în ședința intraday de vineri, la o zi după ce compania a emis o estimare revizuită în scădere pentru câștigurile din trimestrul al treilea al acestui an, potrivit unei analize OilPrice.com.

SolarEdge a declarat că veniturile, marja brută și venitul operațional din trimestrul al treilea vor fi toate sub limita inferioară a previziunilor anterioare ale companiei, citând „anulări substanțiale neașteptate și respingeri ale portofoliului existent din partea distribuitorilor noștri europeni”. Cauzele: stocurile sunt mai mari decât așteptările iar ritmul de instalare mai redus.

Leave a Reply