Skip to main content

Curtea de Apel Chișinău urma să fie examineze cauza Marinei Tauber, deputat și vicepreședinte al Partidului „ȘOR”. Ședința de judecată a fost însă amânată din cauza neprezentării procurorului.

Potrivit politicianului, acesta nu este primul caz când procurorii care se ocupă de dosarul ei nu se prezintă la ședință.

Măsurile preventive impuse Marinei Tauber o privează pe aceasta de o serie de drepturi, printre care dreptul de a părăsi orașul Chișinău (dreptul de a comunica cu alegătorii și cetățenii care o susțin), precum și dreptul de a se pregăti pentru campania electorală pentru alegerile locale, alegerile parlamentare și prezidențiale.

Politicianul consideră că acest comportament al procurorilor, care sunt conduși personal de Maia Sandu, are drept scop prelungirea absenței ei din spațiul public. Ea și-a exprimat dezamăgirea față de acțiunile acestora, menționând că urmările nu vor viza doar soarta ei, ci și viața cetățenilor de rând.

„Situația cu care ne confruntăm dă un sentiment de intimidare și acestea nu sunt doar vorbe. Totuși, este îmbucurător faptul că Maia Sandu, prin aceste demersuri și presiuni, ne arată, inclusiv întregii societăți frica ei de Ilan Șor și de Partidul Politic „ȘOR” și că suntem din ce în ce mai puternici. Acest lucru demonstrează că ea recunoaște atât potențialul nostru, cât și posibilitățile, ceea ce va duce, fără îndoială, la rezultate de succes în alegerile locale din anul 2023, prezidențiale și parlamentare. Iar acest lucru înseamnă că Maia Sandu și PAS nu vor mai fi pe arena politică din țara noastră, vor dispărea fără urmă”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul a subliniat că a venit întotdeauna la ședințele de judecată, nu a încălcat legea și nici măsurile impuse de instanță și nu s-a eschivat vreodată de la niciuna dintre obligațiile sale legale în acest sens și a menționat că ea și avocații săi au apelat deja la practica internațională și la normele din lege pentru a-și apăra drepturile (care, potrivit ei, sunt îngrădite ilegal) în instanțele internaționale.

În plus, Marina Tauber a subliniat faptul că în parlament a fost adoptată o lege care interzice temporar multor reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR” să participe la campania electorală locală din anul 2023. Cu toate acestea, dânsa i-a asigurat pe susținătorii săi că echipa lui Ilan Șor a găsit soluții care le vor permite să își continue activitățile politice și să participe activ la viitoarele alegeri.

„Vreau să vă asigur, dragi cetățeni și susținători loiali ai noștri, că domnul Ilan Șor și echipa noastră au găsit soluții pentru a participa activ la alegeri. Vom implementa multe proiecte sociale, vom dezvolta infrastructura și vom contribui la prosperitatea țării noastre și la bunăstarea cetățenilor noștri. Așadar, lupta continuă – iar ceea ce s-a întâmplat este încă o dovadă a prostiei Maiei Sandu, pentru că această persoană chiar nu înțelege care este funcția ei și tot ce ține de PAS, președinție, parlament, guvern etc. Ei vin la serviciu în fiecare zi doar pentru a pune presiune pe echipa noastră și a se lupta cu noi. Ei nu au alte obiective și se pare că au fost creați cu acest scop”, a declarat politicianul.

Marina Tauber a remarcat că, indiferent de situație, hotărârea sa de a lupta pentru drepturile cetățenilor și de a-și continua activitatea politică va rămâne neschimbată. Ea a subliniat că nicio presiune și nicio dezamăgire nu vor putea opri activitatea ei pentru binele cetățenilor și prosperitatea țării.

Leave a Reply