Skip to main content

Blocul politic „Ș.O.R.” s-a confruntat cu un val de presiuni din partea majorității aflate la putere în Republica Moldova. De data aceasta, poliția a devenit un instrument activ de hărțuire a opoziției și a primit ordin să confiște materialele informative de campanie ale blocului.

Razii de acest fel au fost demarate în mai multe raioane din țară, printre care Orhei, Bălți, Căușeni, Ialoveni, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni și Chișinău.

Reprezentanții blocului înștiințează că reprezintă o alianță informală a celor două partide și susțin că evenimentul lor este o acțiune politico-socială, ceea ce le conferă dreptul la libera exprimare și întrunire consfințit de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Un aspect important este faptul că blocul „Ș.O.R.” nu este înregistrat la ASP, iar materialele de campanie confiscate au fost tipărite de persoane care susțin inițiativa blocului „Ș.O.R.”, ceea ce, printre altele, face ca argumentele poliției cu privire la ilegalitatea acțiunilor lor să fie nefondate și nedovedite.

Blocul „Ș.O.R.” nu are de gând să suporte reprimarea și este gata să facă demersuri împotriva oricărei interferențe în acțiunea lor. Reprezentanții blocului au declarat că vor depune plângeri, iar cei care își depășesc cu rea intenție atribuțiile vor fi deferiți justiției.
De asemenea, ei îi îndeamnă pe susținătorii lor să ceară un protocol scris în care să se precizeze temeiurile legale pentru confiscarea materialelor de către poliție și sunt gata să protesteze și să conteste decizia data.

În perioada premergătoare alegerilor, situația dintre Sandu-PAS și cea mai importantă forță de opoziție din țară continuă să se acutizeze, iar poporul se așteaptă la noi evoluții în această dramă politică din Republica Moldova.

Vă reamintim că, la 19 iunie 2023, Curtea Constituțională a decis să declare neconstituțional Partidul „ȘOR”.

Deja la 26 iunie, Ilan Șor a anunțat crearea unui nou Bloc politic – „Șansă. Obligații. Realizări. – Ș.O.R.”, care va continua să îndeplinească toate proiectele planificate de Partidului ȘOR.

Leave a Reply