Skip to main content

Președintele partidul politic „Șansă” a reacționat la știrea care a apărut în spațiul public, privind finanțarea ilegală a partidului, cu implicarea unui curier care ar fi fost reținut la frontiera moldo-română în această dimineață, ne informează sinteza.rog.

Alexei Lungu a calificat această informație ca fiind „falsă și mincinoasă”, menționând că nu s-a solicitat niciun punct de vedere din partea lor înainte de publicarea știrii. Din acest motiv, liderul partidului a anunțat că partidul va depune plângeri împotriva portalului de știri și a autorului informației.

Președintele partidului a ținută să menționeze că „Șansă” nu are nicio legătură cu vreo formă de finanțare ilegală și că informațiile răspândite sunt parte a unei campanii de discreditare înaintea alegerilor.

Liderul formațiunii politice își asigură susținătorii că nu se vor lăsa intimidați și că vor continua să lucreze cu integritate și transparență pentru binele cetățenilor.

Amintim că în dimineața zilei de 5 octombrie, un bărbat a fost reținut de vameșii de la postul vamal Sculeni în timp ce încerca să introducă în Republica Moldova peste 500 mii euro nedeclarați. Știrea a fost publicată de portalul Deschide.md

Autorul știrii a menționat că anumite surse au declarat că bărbatul este suspectat de afiliare la fostul Partid „ȘOR”, iar banii urmau să fie utilizați pentru finanțarea unor candidați din partea formațiunii „Șansă”.

Totodată, autorii au anunțat că ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Tatiana Șompol, a confirmat că un asemenea caz este documentat de oamenii legii.

La moment sunt în desfășurare acțiuni de urmărire penală, din acest considerent nu putem oferi detalii pe caz. Vom reveni cu informații după finalizarea acțiunilor de urmărire penală”, ne-a declarat ea.

Leave a Reply