Skip to main content

Aproximativ o treime din populația Republicii Moldova trăiește în sărăcie, iar în rândul copiilor din sate acest indicator ajunge la 40%. Datele au fost prezentate de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, la o emisiune televizată, ne informează Tv6.md.

„Datele pe sărăcie le avem pentru anul 2022: aproximativ o treime din populație a Republicii Moldova se află în sărăcie. 31% de copii la nivel național. La nivelul zonelor rurale, sărăcia copiilor este la nivel de 40%. Sărăcia a crescut în 2022, noi știm de ce: pe fundalul unei inflații de aproximativ 30%, prețurile la resurse energetice au crescut de șapte ori, prețul la alimente. Am avut în 2022 criza războiului, criza umanitară, am avut și probleme legate de agricultură, secetă. Deci, sărăcia a crescut în 2022, în pofida mai multor programe pe care le-a implementat Guvernul Muncii și Protecției Sociale. Noi sperăm foarte mult că în acest an cifrele vor fi mai bune”, a declarat Alexei Buzu, la Moldova LIVE.

Printre măsurile care le propune Ministerului Muncii pentru a eradica sărăcia se numără combaterea corupției în sistem, dar și lupta cu fenomenul salariilor „în plic”.

Leave a Reply