Skip to main content


Partidul Politic „ȘOR” condamnă decizia regimului fascist Sandu-PAS de a interzice reprezentanților noștri să candideze la alegeri. Reiterăm faptul că aceasta reprezintă o încălcare gravă a Legii Supreme a țării, argumentele prezentate în favoarea măsurii în cauză fiind contrare prevederilor constituționale.

Pentru a justifica inițiativa ilegală, partidul de guvernământ PAS a folosit decizia Curții Constituționale care a declarat Partidul Politic „ȘOR” neconstituțional.

Deși a fost ignorată în mod flagrant practica judecătorească europeană, iar principiul prezumției nevinovăției a fost încălcat în mod grosolan – fapt confirmat de doi judecători constituționali – hotărârea Înaltei Curți nu interzice membrilor și simpatizanților Partidului Politic „ȘOR” să candideze la alegeri.

Tot în sprijinul proiectului său neconstituțional, Parlamentul a invocat „dreptul exclusiv de a reglementa sistemul electoral prin lege organică” – drept pe care l-a interpretat în mod subiectiv, plasându-se deasupra Constituției.

Reamintim regimului antidemocratic Sandu-PAS că „Constituția este legea supremă, iar orice lege sau act juridic care contravine prevederilor constituționale este nul”.

Noi înțelegem că decizia ilegală luată de majoritatea parlamentară se bazează pe teama Maiei Sandu și a partidului PAS de a pierde puterea în teritoriu. Regimul de guvernare este conștient de faptul că, dacă va permite membrilor echipei lui Ilan Șor să participe la alegerile locale, va suferi o înfrângere zdrobitoare, urmată de pierderea sprijinului politic și financiar din partea partenerilor externi.

Cu toate acestea, Partidul Politic „ȘOR” nu va permite regimului fascist Sandu-PAS să realizeze acest plan antidemocratic și anticonstituțional și va face tot posibilul pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii și executanții acestuia, în frunte cu Maia Sandu.

Precizăm că am identificat mai multe soluții legale care vor permite membrilor Partidului „ȘOR” să participe la alegerile locale din 5 noiembrie și să obțină o victorie absolută.

Cetățenii așteaptă schimbări pozitive și o viață mai bună acum, nu într-un viitor incert și îndepărtat, despre care PAS vorbește de doi ani. Iar populația este convinsă, după doi ani de „vremuri bune”, că Partidul Politic „ȘOR” este singura forță politică capabilă să asigure stabilitatea economică și prosperitatea Republicii Moldova.

Leave a Reply