Skip to main content

Din 1 martie, tariful la transportul raional și interraional de pasageri va crește. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a publicat proiectul ordinului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional.

Guvernul propune creșterea tarifului la serviciile regulate în trafic interraional pentru categoria de confort II de la 60 până la 70 bani/km pentru un pasager. Pentru categoria de confort I tariful ca crește de la 70 până la 80 bani/km pentru un pasager.

La serviciile regulate în trafic raional, MIDR vine cu următoarele propuneri: pentru categoria de confort II – până la 90 bani/km pentru un pasager, iar pentru categoria de confort I – până la 1 leu/km pentru un pasager.

Aceste tarife vor putea fi stabilite numai după ce operatorii de transport vor primi avizul pozitiv al consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale de

nivelul I.

Potrivit ordinului, tariful pentru categoria de confort I va putea fi aplicat de către operatorii de transport numai după obținerea certificatului respectiv de clasificare a autobuzului/autocarului.

Leave a Reply