Skip to main content

„În timp ce eu făceam dreptate, ei făceau politică. Aceasta este diferența esențială dintre mine și ceilalți politicieni, ” declarația a fost făcută de președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase în timpul unei emisiuni la TVC21. Acesta a ținut să precizeze că mulți dintre actualii guvernanți ar fi fost niște anonimi dacă nu exista Platforma DA care a luptat cu regimul oligarhic instaurat de Plahotniuc. Năstase a venit cu un îndemn pentru foștii colegi din alianță să voteze proiectele de lege promovate de formațiunea sa în fostul Legislativ, în mod special legea Magnițchi pentru care actuala majoritate PAS are de această dată numărul necesar de voturi, transmite Politics.

„Mi-am propus să fac dreptate pentru oameni, în timp ce alții au făcut politică. Aceasta este diferența esențială dintre mine și ceilalți politicieni. Aceasta este diferența esențială dintre mine și ceilalți politicieni. Eu am ieșit în stradă, ei au fost trimiși în stradă, toți fără exepție. Asta e marea diferență. Unii au fost trimiși de patronii din exterior, alții de Plahotniuc contra cost cum este cazul lui Usatâi și Dodon. Noi eram în PMAN iar ei trebuiau să fie un fel de zid de apărare  iar când noi ne apropiam de acel zid, ce făcea propaganda din țară și străinătate, spunea că Năstase este cu rușii și socialiștii,” a spus Năstase.
Politicianul mai susține că la protestele inițiate de partidul său s-au alăturat și oameni care făceau parte din sistem, dar aveau alte viziuni decât cele ale regimului Plahotniuc, și care ar fi profitat în interes politic personal de pe urmele acestora.

Nu aveam niciun sprijin din exterior, eram de unii singuri și atunci am acceptat să vină alături de noi și oameni cu alte viziuni decât ale regimului chiar dacă făceau parte din sistem și iată acești domni și doamne au considerat, ok, ei știu să facă dreptate, iar noi vom face politică. Aici a fost marea problemă, că dacă am fi fost niște oameni raționali și am fi spus nu luăm noi totul, hai să împărțim.

Acești domni și doamne care există astăzi pe la guvernare, nu existau fără Platforma DA, erau niște anonimi. Dar este bine că ei sunt astăzi la guvernare, este mai bine decât erau ceilalți, dar este și o mare responsabilitate a noastră să nu-i lăsăm ca să ajungă ca și ceilalți, mă refer la corupție, cu lipsa de transparență, ne pomenim că într-o bună zi din visteria statului de mai duc niște miliarde, așa cum av văzut în cazul plăților cu Gazprom. E datoria noastră, atât timp cât oamenii au decis să rămânem în opoziție, să nu admitem derapajele actualei guvernări către o zonă pentru care noi nu am muncit,” a adăugat politicianul.
„Țara are de suferit din cauza incompetenței colegilor noștri. Amintiți-vă atât de trâmbițata reformă a justiției, unde am ajuns cu ea, cu cele mai mari critici din partea Comisiei de la Veneția, care nu au existat nici pe timpul lui Plahotniuc. Toată reforma se reduce la promovarea din primă instanță a unor torționari, a unor criminali la Curtea Supremă de Justiție, asta e toată reforma? Dar anunțata fuziune ANRE cu Consiliul Concurenței, s-a întâmplat ceva? Nimic. Când anunți așa ceva, aceste instituții nu mai funcționează, toată lumea stă pe valize,” a mai spus Năstase.

Sursa: https://sinteza.org/2022/01/17/andrei-nastase-distruge-partidul-maiei-sandu-tara-are-de-suferit-din-cauza-incompetentilor

Leave a Reply