Skip to main content

Deputații formațiunii le-au propus autorităților să apeleze la fondul de rezervă pentru a-i susține pe oameni. Majoritatea parlamentară a PAS a respins propunerea.

„Fondul de rezervă există anume pentru astfel de situații și cerem ca acesta să fie folosit conform destinației, adică pentru a susține populația în momente de cumpănă”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în ședința de plen.

Amintim că propunerea de acordare a ajutorului unic în valoare de 10 mii de lei, pentru a-i ajuta pe oameni să depășească mai ușor criza economică care a lovit Republica Moldova, a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Potrivit lui Șor, de această alocație ar trebui să beneficieze în jur de un milion de oameni, printre care pensionarii, profesorii, medicii, studenții, familiile cu venituri mici și cele cu mulți copii. Ilan Șor a cerut Guvernului să pregătească, până în data de 10 martie, întreg pachetul de acte pentru a implementa acest proiect, iar începând cu 20 martie să fie alocați banii.

Reamintim că, recent, Ilan Șor a spus și de unde pot fi luați banii pentru acordarea acestui ajutor unic.

Potrivit lui, în primul rând, este vorba despre milioanele de euro care au fost acordate de FMI și alte organizații financiare internaționale, cu care guvernarea se laudă.

În al doilea rând, Banca Națională are rezerve de 3,8 miliarde de dolari, bani care stau acolo pentru zile negre, care au venit deja, și că nu există nicio problemă să fie luați din aceștia până la 15% și să le ofere drept ajutor oamenilor.

În al treilea rând, guvernarea se laudă cu încasări mari la buget, că vama și fiscul activează foarte bine, motiv pentru care, spune Ilan Șor, ar trebui să fie lichidități pentru susținerea populației.

Pentru a afla opinia cetățenilor referitoare la propunerea de a acorda acest ajutor, Partidul „ȘOR” a inițiat o campanie de colectare a semnăturilor în susținerea acesteia.

De la începutul lui februarie și până în prezent, au fost colectate aproximativ 200 de mii de semnături.

Leave a Reply