Skip to main content

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii oficiul Centru a mun. Chișinău în cadrul măsurilor desfășurate privind combaterea criminalității, au reținut doi tineri suspectați de circulația ilegală a drogurilor ne informează poliția.md

 Pe parcursul a 6 luni, ofițerii de investigație au efectuat un șir de măsuri în scopul acumulării bazei probatorii. În urma investigațiilor,  polițiștii au stabilit că doi tineri cu vârstele de 21 și 23 de ani, ambii originari din raionul Florești, pe parcursul mai multor luni ambalau în pachețele de tip zip-lok substanță sub formă de cristale de tip PVP, pe care ulterior le comercializau. 

 Astfel, la 18 februarie, urmare a perchezițiilor efectuate de polițiști la domiciliile suspecților, au fost ridicate 173 de pachețele cu substanțe psihotrope de tip PVP, un cântar electronic precum și alte obiecte destinate consumului de substanțe narcotice.

 În acest caz a fost pornită urmărirea penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporții mari, conform art. 2171 alin. (3) lit. b), f) din Codul Penal al Republicii Moldova.

 Astăzi, 19 februarie , în privința celor doi tineri  a fost emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

 Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7  ani.

 Investigațiile continuă, în vederea cercetării tuturor circumstanțelor acestor fapte infracționale.

Leave a Reply