Skip to main content

Potrivit lui Vasile Bolea, „Marșul Eliberării” va avea loc la Chișinău pe 24 august, iar punctul final al acestuia va fi Academia de Științe. Acţiunea va începe la ora 12:00 de la Monumentul Soldaţilor Eliberatori din bulevardul Ștefan cel Mare și se va încheia cu un miting la monumentul “Luptătorilor pentru puterea sovietică” de lângă fostul cinematograf Gaudeamus.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat, membrul Partidului „Renaștere-Vozrojdenie”: „Acest miting va începe la orele 13:00 și cu acest prilej vrem să-i invităm toți doritorii să participe la acest miting, formațiunile politice cărora această dată de asemenea este una sfântă pentru ei, pentru simplii cetățeni. Țara noastră se confruntă cu foarte multe probleme în ziua de astăzi, şi acel regim care conduce țara noastră deja de doi ani, de asemenea a acaparat instituțiile statului, și aceste instituţii ale statului, şi ţara per ansamblu, are nevoie de eliberare de acest regim, regim al PAS-ului”.

Tot atunci partidul „Renaștere – Vozrojdenie” planifică să organizeze un miting în susținerea aderării Republicii Moldova la Comunitatea Economică Eurasiatică și să colecteze semnături pentru organizarea unui referendum pe această temă.

Membrii partidului „Renaștere – Vozrojdenie” insistă ca autoritățile impun locuitorilor țării un singur vector de dezvoltare a țării, cel de integrare europeană, fără să ceară părerea cetățenilor.

Deputații neafiliaţi spun că din acest motiv pe data de 24 vor fi colectate semnături privind intrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Euroasiatică, ca un semnal către toți partenerii internaționali precum că în republică există o opinie alternativă.

ALEXANDR SUHODOLSCHI, deputat neafiliat, membrul Partidului „Renaștere-Vozrojdenie”: „Împreună cu dumneavoastră, vom arăta actualei guvernări că poporul Republicii Moldova trebuie să fie luat în considerare nu doar în ziua alegerilor, nu doar în campania electorală. În cadrul relațiilor frăţeşti și de parteneriat cu statele membre ale „EurAsEC”: Belarus, Armenia, Rusia, Kazahstan, – țara noastră în cadrul cooperării directe – a beneficiat permanent de dividende foarte serioase de ordin economic, social și politic, inclusiv în domeniul securităţii, așa cum a fost în 1944, când țara noastră a fost eliberată de invadatorii fasciști”.

Am solicitat de la reprezentanții partidului de guvernământ o reacţie la declarațiile deputaților, dar purtătoarea de cuvânt a fracțiunii parlamentare PAS, Adriana Vlas, ne-a scris într-un mesaj că formaţiunea politică nu comentează subiectul.

Iar purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu a răspuns deocamdată solicitării noastre de a comenta.

Amintim că anterior, premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova va continua integrarea în Uniunea Europeană și nu va participa la construcții politice, care, potrivit acestuia, există doar pentru ca cineva să impună interesele altora.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat anterior la postul de televiziune Moldova 1 că „nu este nevoie să discutăm despre referendum” pentru a introduce prevederi privind integrarea europeană în Constituția Republicii Moldova. Potrivit lui Grosu, la ultimele alegeri parlamentare și prezidențiale, cetățenii și-au expus clar dorința de a fi parte a familiei europene.

„Cred că nu este nevoie să discutăm acum despre un referendum. Sondajele arată aprobarea și o opinie fermă în favoarea integrării europene”, a spus Grosu la postul de televiziune Moldova 1.

Anterior însă, ca răspuns la acuzațiile opoziției de uzurpare a puterii, șefa serviciului de presă a declarat pentru postul nostru de televiziune că scopul PAS este eliberarea statului.

„Cetățenii ne-au oferit încrederea anume pentru decapturarea statului care a fost subjugat intereselor străine și capturat de socialiști, comuniști, Plahotniuc, Șor, Platon. Prioritatea noastră acum este reforma justiției, lupta cu corupția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a mai punctat Vlas.

Membrii partidului „Renaștere – Vozrojdenie” au chemat toți locuitorii ţării și toate formațiunile politice, indiferent de preferințe, să participe la această acțiune.

Leave a Reply