Skip to main content

Comratul a împlinit 234 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, în municipiu au avut loc mai multe manifestări cultural-artistice pentru localnici, dar și pentru oaspeții veniți la sărbătoare. Petrecerea a durat două zile și a început vineri, când la inițiativa noului bașcan al autonomiei, Evghenia Guțul, a fost organizat un concert cu artiști de renume de la noi, dar și din străinătate, printre care vedeta scenelor mondiale DR. ALBAN. Iar sâmbătă, și autoritățile locale din regiune au organizat mai multe evenimente dedicate sărbătorii. Ziua a început cu o slujbă religioasă la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Comrat, unde oamenii sau rugat de sănătate și pentru un viitor prosper al municipiului , ne informeaza Tv6.md .

Locuitorii din Comrat, inclusiv, oaspeții municipiului au participat vineri la sărbătoarea organizată de bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și echipa sa.

De la ora 18:00, strada centrală a orașului a devenit neîncăpătoare mulțimea de petrecăreți, care și-au adus și copiii la eveniment.

„Am venit din Leova. Lumea este veselă, așteaptă concertul”.

„Văd că copiii sunt fericiți. Ar fi binevenit ca astfel de evenimente să se organizeze mai des”.

Cei mici s-au delectat cu dulciuri oferite gratuit, au participat la concursuri și s-au distrat cu personaje din celebrele basme și filme artistice

Ulterior, oaspeții sărbătorii au avut parte de un concert, la care au evoluat interpreții autohtoni Vitali Manjul și Valentin Uzun. Oaspeți speciali ai evenimentului au fost Dr Alban și Gafur.

Bașcanul Evghenia Guțul a salutat mulțimea inclusiv în limba găgăuză și i-a invitat pe toți să sărbătorească pe cinste.

EVGHENIA GUȚUL, bașcanul Găgăuziei: „Felicitări, Comrat! Vă felicit pe toți în parte cu ocazia acestei zile. Fericire, sănătate, belșug, prosperitate pentru noi toți. Iar eu, la rândul meu, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru ca voi să fiți fericiți și să duceți o viață îmbelșugată!”.

Într-o intervenție live, și Ilan Șor, i-a salutat pe oamenii adunați în centrul Comratului. El a menționat că, în pofida tuturor dificultăților, Găgăuzia are potențial de dezvoltare și el va fi valorificat.

ILAN ȘOR, fost deputat: „Istoria Comratului este uimitoare, deosebită. Din generație în generație, voi ați reușit să păstrați această moștenire culturală. Noi vom dezvolta potențialul acestui plai frumos, pentru ca voi toți să vă puteți mândri eu el”.

Petrecerea a culminat cu un show de focuri de focuri de artificii.

Și autoritățile locale din Comrat au organizat mai multe activități pentru cei aproape 25 de mii de oameni care locuiesc în municipiu, dar și pentru oaspeți. Printre acestea evenimente sportive, dar și un târg al meșterilor populari.

Sărbătoarea a început cu o liturghie la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Comrat.

Tot în acea zi, 10 cupluri din Comrat, care și-au unit destinele jumătate de secol, au fost felicitate de autorități.

Sărbătoarea a culminat cu un concert organizat în centrul orașului, cu participarea trupei „Zdob și Zdub”.

Leave a Reply