Skip to main content

Pe parcursul ultimelor 24 de ora angajații IGSU au fost solicitați în 11 cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație arsă. Cele mai multe intervenții au fost realizate în localități din raionale Strășeni, Căușeni, Orhei, Călărași dar și municipiul Chișinău  , ne informeaza Alerta.md.

Un incendiu de vegetație a fost lichidat de pompieri în seara zilei de 31 august pe strada Ialoveni 62 A din cartierul Telecentru al municipiului Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20.27. Potrivit primelor informații o suprafață extinsă de teren a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au fost trimise 3 echipe de salvatori și pompieri. Incendiul a fost lichidat complet la ora 23:02. În urma arderii au fost compromise peste 20 ha de teren. În urma cendiului nu au fost raportate victime. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context IGSU amintește oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență Serviciul 112

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale în ultimele 24 de ore pompierii au stins 58 ha de vegetație arsă.

Leave a Reply