Skip to main content


Guvernul Recean trebuie să demisioneze, iar responsabilii vinovați de moartea cuplului blocat în nămeți la Căușeni și alte decese să fie judecați. Declarația a fost făcută de politicianul Ilan Șor, în cadrul unei emisii în direct pe Facebook, în contextul moțiunii de cenzură pe care a inițiat-o recent.

“Dacă drogatul de Recean și nebuna de Maia Sandu nu au fost în stare să curețe zăpada și să asigure securitatea cetățenilor, despre ce să mai vorbim? Sunt iresponsabili și lași. La ce ne folosește Comisia pentru Situații Excepționale, dacă nu a putut salva viața oamenilor”, a declarat Ilan Șor.

Așa cum era previzibil, cel puțin în acest moment, moțiunea de cenzură nu a fost susținută de deputații PSRM. Ilan Șor a explicat aceasta prin faptul că socialiștii sunt partenerii politici ai PAS, și doar mimează că se află în opoziție.

“PSRM se află în cârdășie cu PAS, și le organizează o întreagă campanie de PR. Vă aduceți aminte când a înaintat PSRM moțiunea de cenzură? A venit PAS în Parlament și a povestit despre programul electoral – ce au făcut și ce vor face. Iar socialiștii au înghițit pârjoala și au plecat acasă. Noi nu așa moțiune de cenzură cerem. Acești oameni trebuie să plece și să fie judecați”, a concluzionat Ilan Șor.

Ilan Șor a propus inițierea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Recean, din cauza gestionării proaste a consecințelor ninsorii și furtunii, din perioada 26-27 noiembrie, care a provocat moartea unui cuplu, blocat în nămeți, la doar 45 de kilometri de Chișinău. Rudele au solicitat, în repetate rânduri, ajutorul la 112, însă MAI nu a trimis echipa de salvatori să deblocheze mașina înzăpezită. Din păcate, acesta nu este singurul caz tragic din cauza indiferenței guvernării. Moțiunea de cenzură a fost susținută doar de deputații din partea echipei lui Ilan Șor și cei din Partidul „Renaștere”.

Leave a Reply