Skip to main content

După cum afirmă Ilan Șor, planul guvernului moldovean de a sugruma forțele de opoziție, în ciuda mai multor încercări, nu a funcționat, a spus Ilan Șor. Marți, 3 octombrie, Curtea Constituțională a Republicii a permis membrilor echipei lui Ilan Șor să candideze la viitoarele alegeri din 5 noiembrie. Cu toate acestea, chiar a doua zi dimineața, Comisia pentru Situații Excepționale a emis din nou o interdicție. Ulterior, Parlamentul a avut o ședință extraordinară în care a aprobat noile modificări la Codul Electoral, care limitează participarea echipei lui Șor la procesele electorale, ne informează Tv6.md.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că această comisie a fost creată pentru a oferi un răspuns operațional la fluxul tot mai mare de refugiați din Ucraina. Dar acum este clar de ce a fost necesară prelungirea din nou a stării de urgență. Se pare că autoritățile sunt sincer speriate, regimul de la guvernare se teme de noi. Planul de a ne sugruma ca forță politică, se poate afirma deja, nu a funcționat”, a spus Șor.

Acțiunile autorităților sunt o dovadă în plus că opoziția face totul bine, a subliniat el și a adăugat: „Noi continuăm să luptăm cu regimul de la Chișinău prin toate căile legale pe care le avem la dispoziție. Pentru binele Moldovei”.

Autoritățile nu au comentat încă aceste declarații.

Leave a Reply