Skip to main content


Ilan Șor, liderul echipei Partidului Șor, a lansat critici aspre la adresa guvernării actuale din Republica Moldova, reprezentată de Partidul Acțiune și Solidaritate și Maia Sandu. În declarația sa, Șor a acuzat guvernarea de a urma o politică externă care se concentrează pe impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, o mișcare pe care el o consideră dăunătoare pentru cetățenii moldoveni.

“Stăpânii lui Sandu cer sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Sunt sigur că va fi un câine ascultător și va executa porunca la comanda „fas””, a declarat Ilan Șor, subliniindu-și nemulțumirea față de direcția politică adoptată de actuala putere de la Chișinău. El a argumentat că această abordare nu face decât să înrăutățească viața moldovenilor de rând, în loc să aducă beneficii tangibile.

În schimb, Ilan Șor a susținut că cetățenii moldoveni își doresc stabilitate și bunăstare, și nu politici “nebune” și sancțiuni care pot avea consecințe negative asupra economiei și vieții de zi cu zi a populației. Acesta a adăugat că guvernarea ar trebui să asculte mai atent dorințele și nevoile propriului popor, în loc să urmeze directivele din afară.

“În loc să ascultați forumurile internaționale, începeți să ascultați propriul popor. În loc să vă alăturați sancțiunilor ilegale, alăturați-vă dorințele și nevoilor cetățenilor noștri. Munca voastră ar trebui să vizeze îmbunătățirea vieții moldovenilor, și nicidecum respectarea comenzilor din afară”, a subliniat Ilan Șor.

El a încheiat cu o notă de critică, afirmând că politica de sancțiuni nu atrage atenția nici măcar a “șoarecilor” și a cerut guvernării să nu îngreuneze viața oamenilor din Moldova.

“Stăpânii lui Sandu cer sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Sunt sigur că va fi un câine ascultător și va executa porunca la comanda „fas”. Dar spre deosebire de ea, oamenii noștri știu că o astfel de politică nu face decât să înrăutățească viața moldovenilor de rând.

Oamenii noștri și-au făcut alegerea cu mult timp în urmă. Nu au nevoie de politici nebune și sancțiuni. Ei vor stabilitate și bunăstare, pe care voi, din păcate, nu le-o poți oferi. Zelul necugetat al autorităților noastre în materie de politică externă pune cruce pe nevoile cetățenilor noștri.

În loc să ascultați forumurile internaționale, începeți să ascultați propriul popor. În loc să alăturați sancțiunilor ilegale, alăturați dorințele și nevoilor cetățenilor noștri. Munca voastră ar trebui să vizeze îmbunătățirea vieții moldovenilor, și nicidecum respectarea comenzilor din afară.

Nici măcar șoarecii nu sunt interesați de politică dumneavoastră de sancțiuni. Nu vă faceți de rușine și nu îngreunați viața oamenilor din Moldova”, este declarația deplină a lui Ilan Șor, liderul echipei Partidului Șor.

Deși acuzația a fost publică, PAS și Maia Sandu nu au comentat-o.

Leave a Reply