Skip to main content

Sergiu Burlacu,consilier al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în Consiliul Municipal Bălți, a luat atitudine în fața presupuselor încălcări ale legislației electorale. Burlacu a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) cu privire la multiplele cazuri în care Nicolai Grigorișin, primarul orașului Bălți, a utilizat resurse administrative pentru promovarea sa în contextul alegerilor.

“Este inadmisibil ca un primar, având la dispoziție instituțiile publice, majoritatea consilierilor municipali și implicit, întreprinderile municipale, să sfideze legislația și să transforme aceste entități în instrumente de promovare electorală”, a declarat Burlacu.

În sesizarea adresată CEC, Burlacu a inclus o serie de probe care arată că există o încălcare evidentă a normelor legale. Această încălcare, în condiții normale, ar putea duce la sancționarea severă a Primarului Nicolai Grigorișin, care este și candidat pentru funcția de primar al orașului Bălți. Cu toate acestea, Burlacu a sugerat că situația ar putea rămâne nesancționată dacă Grigorișin continuă să fie protejat de partidul aflat la guvernare.

Leave a Reply