Skip to main content

Înainte de a intra în vacanță, majoritatea parlamentară urmează să voteze proiectul de lege care interzice membrilor Partidului „ȘOR” să candideze la alegeri, în următorii trei ani. Pentru regimul antidemocratic Sandu-PAS această este o chestiune de viață și moarte în contextul alegerilor locale, deoarece știe cu certitudine că victoria va fi obținută de reprezentanții echipei lui Ilan Șor.

Guvernarea înțelege că va rata suportul politic și financiar al curatorilor externi dacă nu câștigă alegerile locale, fapt care va declanșa colapsul partidului PAS și pierderea totală a puterii politice.

Deputații Partidului „ȘOR” reiterează că acest proiect de lege este totalmente anticonstituțional, iar argumentele prezentate de guvernarea PAS în susținerea documentului sunt bazate pe interpretări eronate ale legislației și judecăți de valoare, ceea ce este inadmisibil și condamnabil.

De asemenea, Partidul „ȘOR” nu susține hotărârea Guvernului de prelungire a stării de urgență pentru încă 60 de zile, care va fi votată astăzi de majoritatea PAS, deoarece este neîntemeiată, din perspectivă politică,  socială și economică. Iar situația din Ucraina, invocată de regimul criminal Sandu-PAS în susținerea unei asemenea măsuri, este absolut nejustificată.

Guvernarea se folosește de starea de urgență exclusiv în scopul implementării schemelor, care permit delapidarea bugetului statului sub acoperirea legii, și lupta împotriva opoziției politice și a cetățenilor care nu susțin gruparea criminală Sandu-PAS.

Tot astăzi, majoritatea PAS va vota în lectură finală proiectele legislative care prevăd denunțarea mai multor acorduri importante cu CSI, inclusiv în domeniile muncii și antreprenorialului. Atenționăm că aceste decizii vor lăsa fără locuri de muncă mii de moldoveni care muncesc în Federația Rusă, iar zeci de fermieri, care cultivă fructe și legume, vor rămâne fără piață de desfacere.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” constată cu regret că și în sesiunea primăvară 2023, majoritatea PAS a ignorat proiectele sociale și economice propuse de deputații echipei lui Ilan Șor, care ar fi rezolvat problemele stringente ale populației. În schimb, a promovat și votat legi care au îngreunat viața cetățenilor, au dezbinat politic și etnic societatea și au permis regimului criminal Sandu-PAS să persecute opoziția politică.

Precizăm că, deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” nu intră în vacanță, dar vor continua să muncească în teritoriu, să implementeze proiecte sociale și de infrastructură și să ajute cetățenii, indiferent de preferințele politice, să facă sărăciei.

Leave a Reply