Skip to main content


Sărbătoare pentru locuitorii blocurilor Nr. 9 și Nr. 55 de pe strada Iona Iakir din Orhei. Au fost finalizate lucrări de amploare pentru modernizarea curții și a zonelor adiacente. Într-un timp record, toate căile de acces și drumurile au fost bine asfaltate și instalat pavaj. Există și bănci pentru relaxare în curte. Un loc de joacă frumos, multifuncțional și sigur a fost echipat pentru numeroși copii. Pentru a ajuta gospodinele, au fost amenajate spații speciale pentru uscarea hainelor și covoarelor și montate coșuri de gunoi. Costul lucrărilor este de peste 2 milioane de lei.

După cum a remarcat primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, amenajarea curților este o parte foarte importantă din planul de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.

„Noi, conducerea orașului, echipa lui Ilan Șor, suntem convinși că amenajarea curților este foarte importantă pentru toată lumea: pentru cei care merg la muncă, pentru bătrânii care merg la farmacie sau la instituțiile sociale, pentru copiii care pot merge în siguranță cu bicicletele și trotinetele. Dotăm curțile cu tot ce este necesar – parcări, trotuare confortabile, locuri de joacă și zone de recreere. Obligatoriu aplicăm marcajele rutiere. Împreună cu echipa lui Ilan Șor, din 2015, transformăm municipiul Orhei într-un model pentru întreaga Republică Moldova”, a subliniat Pavel Verejanu.

Locuitorii blocurilor de pe strada Iakir au apreciat munca depusă. Ei spun că acum poți ieși din casă fără să-și fie teamă că te vei umple de noroi.

„S-a schimbat complet curtea noastră. Erau drumuri sparte, bălți și noroi. Era neplăcut să merg pe vreme bună, dar pe ploaie și zăpadă deja tac. Și acum e o frumusețe. Mulțumim echipei dumneavoastră, lui  Ilan Șor pentru grija dumnealui”, a spus unul dintre locuitorii caselor amplasate în această curte.

„Ți se umple inima de bucurie când vezi copii alergând și plimbându-se pe bicicletele pe un drum drept. E curat și frumos. Peste tot sunt bănci. Trotuarul este frumos. Suntem foarte recunoscători că avem o conducere a orașului care își îndeplinește toate promisiunile”, a spus un alt locuitor al cartierului.

„Acum îi vom face concurență chiar și Capitalei. Ce străzi frumoase, parcuri și curți avem. E frumos să vezi asta. Mulțumim echipei lui Ilan Șor, ce ne-am fi făcut fără dumneavoastră”, a spus un orășean în etate.

Conducerea orașului și echipa lui Ilan Șor au demonstrat  încă o dată că își îndeplinesc ceea ce le-au promis orheienilor, făcând din orașul lor un model pentru întreaga țară.

„Am început să transformăm viața în Orhei,  în 2015, când am devenit primar al orașului. Și în acești patru ani, atât în ​​timpul mandatului meu, cât și după aceea, îmbunătățim viața cetățenilor, o facem mai sigură și mai confortabilă, treptat, zi de zi. Nu ne vom opri. Mai avem mult de lucru atât în ​​raionul Orhei, cât și în toată Moldova!”, a spus Ilan Șor.

Leave a Reply