Skip to main content


În orașul Taraclia, pensionarii care au o pensie mai mică de 3000 de lei, datorită programului lui Ilan Șor de susținere a persoanelor în etate, încep să primească un adaos la pensie în sumă de 1000 de lei, ne informează Tv6.md.

Banii pentru plata suplimentului au fost atrași din surse extrabugetare de către omul de afaceri și politicianul Ilan Șor. Despre acest program el a vorbit pentru prima dată pe 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate.

Pentru a depune cereri de solicitare a ajutorului, locuitorii Taracliei se pot adresa la primărie. Decizia de încheiere a contractului de sponsorizare pentru acordarea suportului financiar pensionarilor din surse extrabugetare a fost luată de consiliul orășenesc al Taracliei.

Mai devreme, o hotărâre similară a fost luată de Comitetul Executiv al Găgăuziei, atunci au fost depuse peste 3000 de cereri, în doar câteva zile.

Miercuri, 11 octombrie, Consiliul raional Orhei, de asemenea, a aprobat această inițiativă și procedurile necesare cu privire la alocarea acestor plăți.

Ilan Șor nu o singură dată și-a manifestat atitudinea grijulie față de bătrâni. Constant, aceștia beneficiază de ajutor în cadrul diferitor proiecte sociale.

De exemplu, rețeaua de magazine “Merișor”, unde pensionarii pot cumpăra produse calitative la prețuri mici. De asemenea, există farmacii sociale, care funcționează după o schemă similară. Unul dintre primele proiecte ale lui Ilan Șor este Clubul „Vârsta de Aur”, care pe parcursul timpului și-a schimbat formatul în evenimente în cadrul programului social „Din tot sufletul”, care se desfășoară cu regularitate în fiecare raion din țară, oferind persoanelor în etate posibilitatea de a comunica și a petrece activ timpul liber, inclusiv cântece, dansuri și concursuri.

Suplimentar, Partidul “ȘOR” a înregistrat în Parlament un proiect de lege încă în septembrie 2021, care prevedea majorarea pensiei până la 5000 de lei. Deoarece nu a fost susținut de majoritatea parlamentară, în primăvara anului 2023 deputații au încercat să obțină indexarea pensiei la valoarea de 27,3%, dar nu 14,1% așa cum a propus guvernarea.

Regimul Sandu-PAS, de asemenea, a ignorat inițiativa echipei lui Ilan Șor de a asigura persoanele în etate cu medicamente gratuite și a blocat proiectul legislativ cu privire la farmaciile mobile sociale.

Leave a Reply