Skip to main content

Curtea Constituțională a sistat procesul de examinare a sesizării reprezentanților Partidului interzis ȘOR, care contestă interdicția de a participa la alegeri și nu va relua procesul. Hotărârea este definitivă.

După mai bine de 10 ore de audieri, Curtea Constituțională a sistat procesul de examinare a sesizării depusă de către deputații Partidului interzis ȘOR. Asta pentru că a fost paritate de voturi între magistrați. La ședință fiind prezenți 4 din cei 6 judecători. Decizia este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

De dimineață, membri și simpatizanți ai partidului interzis s-au adunat în fața Înaltei Curți pentru a susține membrii acestuia care nu pot participa la alegeri.

Tot acolo, câteva activiste au desfășurat un contraprotest. În iulie, deputații PAS au votat un proiect de lege care prevede ca membrii din conducerea Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, nu au dreptul să candideze la alegerile locale din acest an și nici la cele parlamentare sau prezidențiale din anul viitor. Inițiativa legislativă a fost elaborată în contextul ajustării cadrului normativ intern referitor la lichidarea partidelor politice. Reprezentanții formațiunii politice au calificat decizia majorității parlamentare drept „ilegală” și „neconstituțională”.

De cealaltă parte, reprezentanții PAS, ne-au spus că autoritățile nu pot permite ca oameni care au comis numeroase ilegalități, cum ar fi finanțarea ilegală a partidului, nedeclararea veniturilor, coruperea alegătorilor, să fie admiși în viața politică a acestei țări.

Leave a Reply