Skip to main content

Situație alarmantă în municipiul Bălți. De la o săptămână la alta, cazurile de COVID-19 sunt în creștere. Doar în ultima săptămână au fost înregistrate 35 de cazuri, dintre care 11 în rândul copiilor. În spitalul din Bălți la moment sunt internate 29 de persoane cu COVID-19, scrie TVN

Specialiștii îndeamnă populația să se protejeze, mai ales că tulpina Omicron nu a dispărut din Republica Moldova.

„Vara am avut o îmbunătățire a situației, în luna august au fost înregistrate doar 13 cazuri. Prima săptămână din luna septembrie ne pune deja pe gânduri, pentru că au fost înregistrate 25 de cazuri, în a doua săptămână 35 de cazuri. Măsurile au rămas aceleași, distanța socială, igiena mâinilor, igiena respirației, atunci când tușești sau strănuți trebuie să acoperi gura cu o băsma, șervețel, ca să nu răspândim”, a delcarat Elena Tureac, șef adjunct CSP Bălți.

Oamenii spun că sunt mai atenți, atunci când simt careva simptome ale răcelii, iar pentru a se proteja de virus ei se spală mai des pe mâini.

„Eu la fel ca și majoritatea persoanelor mă protejez deja când văd niște simptome, pastile, vitamine, mască cum a fost mai înainte deja nu prea folosim această metodă sau antiseptic, așa e în general”.

Persoanele infectate cu virusul COVID-19 sunt spitalizate în Secția Boli Infecțioase a spitalului Clinic Bălți, unde sunt 60 de paturi pentru acești pacienți.

Leave a Reply