Skip to main content

Chiar dacă nu se află printre cei mai mari producători de brânzeturi din lume, Republica Moldova se poate mândri și ea cu câteva tipuri de brânzeturi tradiționale foarte gustoase și apreciate.

Totodată, chiar dacă sunt vânzări, producătorii autohtoni au și o concurență mare. Este vorba de produsele lactate care vin din Bulgaria.

Analizele de laborator au arătat ca telemeaua de vacă avea 80% soia şi ulei de palmier, brânza de oaie avea un adaos bogat de grăsimi de balenă, iar untul bulgăresc 0% conţinut de lapte.

Pavel Prisăcaru, președintele Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine și Caprine din Republica Moldova, a comentat acest subiect în cadrul emisiunii Actualitatea La Raport, de la AGRO TV Moldova.

Pavel Prisăcaru, președinte – Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine din R. Moldova: „Brânza bulgărească nu are nici gram de lapte în ea. Ulei de palmier, soia, doar are numele de brânză bulgărească. Noi, producătorii de brânză de oaie din Republica Moldova, suntem mândri de produsul nostru. Unde am mers cu brânza noastră moldovenească originală, am fost cu mândrie valorificați foarte bine.”

Reporter: „Chiar dacă este mai scumpă brânza moldovenească, cei care ne privesc ar trebui să înțeleagă că cea din Bulgaria nu mai este brânză?

„Da, este doar un produs care are numele de brânză bulgărească. Astăzi chimia alimentară este așa de dezvoltată că într-adevăr o produce foarte gustos.”

În cadrul emisiunii, Pavel Prisăcaru, a oferit detalii despre festivalul „Mioriţă Laie-Bucălaie”, care se va desfășura și în acest an la Cimișlia.

„Anul acesta se întâlnesc două culturi, asiatice și europene, se întâlnesc la Cimișlia. Fiecare țară își va prezenta tradițiile și obiceiurile din oierit.

Agenda festivalului va include o expoziţie-târg de animale, în special de oi şi capre și un târg al meșterilor populari.

Festivalul va fi organizat la sfârșitul lunii octombrie ne informează agrotv.md

Leave a Reply