Skip to main content

 

Liderul politic Ilan Șor a făcut o declarație critică la adresa guvernării conduse de Maia Sandu, în urma tragediei de la Aeroport. El susține că decizia de preluare a controlului asupra Aeroportului Internațional Chișinău de către Guvern a pus în pericol întreaga țară și a avut consecințe tragice, notează Telegraph.md

Ilan Șor acuză autoritățile că au ignorat securitatea și că au distrus colaborarea polițienească cu țările CSI, neasigurând paza obiectului strategic și neorganizând instruiri pentru Poliția de Frontieră. El solicită demisia imediată a ministrului Afacerilor Interne, a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a directorului SIS.

“Aeroportul nu este o jucărie, Maia. Luând în mâinile tale cel mai important obiect economic și strategic, tu ai pus în pericol întreaga țară. A fost previzibil, dar s-a întâmplat mult mai repede decât am prognozat.

Și dacă vom compensa pierderile financiare provocate de ignoranța ta, imediat ce vom lua țara în mâinile noastre, nu îi vom putea întoarce pe cei care au murit.

Într-un stat, unde autoritățile sunt, cu adevărat, preocupate de securitate, dar nu de sabotori inventați, o asemenea tragedie nu s-ar fi întâmplat.

– Dumneavoastră, în mod iresponsabil, ați distrus sistemul schimbului operativ de informații cu țările CSI.

– Dumneavoastră nu ați asigurat paza obiectului strategic cu forțele speciale ale serviciului profesional de informații.

– Dumneavoastră nu desfășurați instruiri pentru Poliția de Frontieră.

– În ultimii doi ani, toată activitatea forțelor de securitate a fost direcționată către lupta cu protestatarii pașnici și oponenții politici. Dumneavoastră nu aveți capacitatea să combateți crima adevărată.

– Dumneavoastră, în continuu, reformați structurile de forță și de informații și iată care este rezultatul.

La ce rezultat să ne așteptăm, când funcțiile-cheie în structurile de forță sunt oferite ca răsplată pentru mită și loialitate față de partid?

Am sperat că regimul Maiei Sandu are măcar un pic de bun simț și puțină conexiune cu realitatea. Cerem demisia imediată a ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco, șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și directorului SIS, Alexandru Musteață”, a declarat Ilan Șor, lider politic.

Leave a Reply