Skip to main content

În pofida circumstanțelor politice dificile și a obstacolelor, echipa bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, lucrează din greu pentru a rezolva problemele găgăuzilor, iar primele rezultate au fost deja obținute, a declarat ieri Marina Tauber, în cadrul unei emisiuni difuzate la Gagauziya Radio Televizionu (GRT).

„Ceea ce am promis va fi realizat, iar liderul nostru Ilan Șor, datorită legăturilor sale politice și economice bune cu Federația Rusă, ne va ajuta în acest sens. Blocajele care au fost create împiedică munca eficientă a bașcanului și a echipei sale, dar rezultate bune pot fi obținute în anumite domenii chiar și în aceste circumstanțe politice dificile. De exemplu, în zilele următoare, cu sprijinul lui Ilan Șor, primele drumuri modernizate în satele din Găgăuzia vor fi deschise de către echipa bașcanului. Acestea vor fi urmate de alte proiecte promise”, a declarat Marina Tauber, deputat și coordonator al campaniei electorale a Evgheniei Guțul.

Ea a dezvăluit și adevăratul motiv pentru care autoritățile PAS și Maia Sandu nu doresc să coopereze cu bașcanul Evghenia Guțul. Potrivit deputatei, indiferent cine va deveni guvernator, regimul Sandu-PAS nu-și va schimba atitudinea pentru că luptă împotriva găgăuzilor și nu vrea să dezvolte Autonomia.

„Maia Sandu își demonstrează constant lipsa de respect față de poporul găgăuz și față de conducerea autonomiei. Să nu uităm cum a venit în regiune ca la ea acasă și nici măcar nu l-a anunțat pe fostul bașcan despre această vizită și nu l-a invitat la întâlnirile sale din Găgăuzia. Aceasta este o lipsă totală de respect față de poporul găgăuz. Să ne amintim, de asemenea, cum premierul Dorin Recean a umilit-o pe Irina Vlah la ședințele de guvern. Dorința regimului de a împiedica dezvoltarea Găgăuziei este confirmată și de legea adoptată în prima lectură, care obligă autonomia să restituie din bugetul propriu impozite și TVA, ceea ce va cauza poporului găgăuz o pierdere de jumătate de miliard de lei în următorii cinci ani. De la venirea la putere a partidului PAS, oficialitățile de la Chișină au avut și păstrează în continuare o atitudine ostilă și agresivă față de UTA Găgăuzia, iar acest lucru nu are nimic de-a face cu bașcanul Evghenia Guțul”, a mai subliniat Marina Tauber.

Leave a Reply