Skip to main content


Un bărbat din Florești a fost condamnat la 9 ani închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor de tip amfetamină, pe teritoriul Capitalei.

Potrivit procurorilor, bărbatul de 29 locuia în Chișinău în perioada în care-și desfășura activitatea dublă – de oferire a serviciilor de convertire a dolarilor americani în criptovalută, în baza comunicării cu clienții pe platforma de internet Telegram, precum și de trafic ilegal de droguri, pe aceeași platformă scrie deschide.md

Totul a avut loc în perioada anilor 2020-2021, atunci când acesta a fost reținut și trimis în judecată.

Oamenii legii au efectuat percheziții în apartamentul bărbatului și a complicilor lui, în rezultatul cărora au ridicat accesorii pentru vânzarea drogurilor, precum și circa un kg de droguri de diverse tipuri, care pot provoca paranoia sau halucinații, dar și pot genera automutilarea consumatorului.

Precum precizează PCCOCS, în septembrie 2021, după reținerea bărbatului din Florești, unul din complici și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la o pedeapsă redusă de 5 ani închisoare.

În contextul fenomenului traficului ilicit de droguri, procurorii PCCOCS atenționează societatea despre riscurile de sănătate urmare a consumării drogurilor, dar și despre riscurile penale.

Deși un curier de droguri care le livrează în ascunzișuri pentru clienți este de obicei plătit cu 1$, acesta este condamnat în baza Codului penal, care pentru astfel de crime prevede pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de la 7 la 15 ani”, este mesajul procurorilor.

Leave a Reply