Skip to main content

Primarul interimar al municipiului Orhei, Alexei Lungu, a participat astăzi la aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea Liceului „Onisifor Ghibu”.

El a felicitat colectivul de profesori și elevi cu aniversarea liceului și a menționat că în cinstea acestui eveniment primăria va ajuta liceul cu achiziționarea echipamentelor multimedia moderne. 

Potrivit lui Alexei Lungu, aceasta e o contribuție la dezvoltarea copiilor, care sunt viitorul  țării.

„Astfel vom ridica calitatea educației la un nou nivel: elevii vor putea utiliza cursuri online de instruire, vor putea participa la lecții interactive, crea propriile proiecte audio și video, pentru a-și dezvolta gândirea critică și abilitățile oratorice,” a menționat primarul interimar.

Menționăm că în cadrul proiectului educațional pilot implementat de către Primărie, „Școala viitorului”, a fost modernizată curtea acestei școli. Aproximativ 1.200 de elevi vor beneficia de spații moderne, în care pot studia în aer liber. La fel, au fost amenajate terenuri de joacă și instalate echipamente de fitness.  

„Acest proiect este în prezent singurul de acest gen din Moldova și ajută la progresul sferei educaționale. Noi vom continua să muncim serios în această direcție. Avem sarcina de a crea condiții optime pentru educația copiilor nu doar în oraș, ci și in sate. Investiția în educație este o investiție în viitorul țării,” a adăugat Alexei Lungu.

Amintim că în ultimii patru ani, Consiliul raional Orhei a investit peste 60 de milioane de lei în proiecte educaționale.

Leave a Reply