Skip to main content

Poliţia l-a prins pe presupusul autor al alertei false cu bombă de ieri, de la liceul Mihai Grecu din capitală. Acesta ar fi un elev din respectiva instituție de învățământ, aflată în sectorul Botanica. Adolescentul le-a declarat oamenilor legii ca a făcut asta ca să scape de ore, ne informeaza Tv6.md.

„Am telefonat la şcoală şi am spus că este minată, am vrut ca toată clasa să fie lăsată mai devreme acasă, să chiulim de la ore. Îmi pare rău, îmi recunosc vina, cer scuze”.

Amintim că ieri, după ce polițiștii au fost sesizați precum că liceul ar fi minat, elevii și profesorii au fost evacuați, unii părinți și-au luat copiii acasă. La fața locului au venit experții de la Bombteh care nu au depistat obiecte suspecte sau explozive, aşa că studiile au fost reluate.

Tot ieri, a fost pornit un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism. Persoana vinovată riscă amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității ori închisoare de până la 2 ani.

 

Leave a Reply