Skip to main content

Cei aproximativ 60 de locuitori din satul Hîrtop, raionul Fălești, au rămas izolați de restul lumii, după ce operatul de telefonie a deconectat localitatea de la servicii, din cauza costurilor mari de deservire a rețelei.
Unde mai pui că nici telefonia mobilă nu este disponibilă în zonă.
Așa cum majoritatea oamenilor din sat sînt bătrîni și bolnavi, cea mai mare problemă este că nu pot apela la serviciul de urgență sau solicita intervenția pompierilor în caz de incendiu, transmite Noi.md cu referire la tvn.md.

„Vai de capul nostru aici, cum stăm noi stăm, ziua uitați-vă că ne temem, dar nu noaptea și ei să pună și o tăiat telefoanele, asta este dreptatate, asta nu-i dreptate.”, spune o locuitoare a satului. Eugenia Zibrițchi are 74 de ani și are grijă de soțul ei bolnav în vîrstă de 90 de ani. De cînd localitatea a fost deconectată de la serviciile de telefonie, femeia nu poate chema ambulanța cînd bărbatului i se face rău. Locuitorii din sat spun că cîteva săptămîni în urmă s-au pomenit fără telefonie fixă. La multiplele apeluri prestatorul de servicii le-a comunicat că nu are bani să înlăture defecțiunile apărute la rețeaua de telefonie.

Oamenii au scris o cerere colectivă, doar că nu au primit niciun răspuns. IUZEF ZIBRIȚCHI, locuitorul satului Hîrtop, Fălești: „Este trimisă pe data de 13 iulie, nici un răspuns nimic, așa stă, am fost la comitetul executiv la Fălești, primarul este în concediu, am fost la Moldtelecom, au spus că tot este în concediu, dacă nu aveți telefoane o să plătiți cîte 180 de lei în fiecare lună și o să aveți legătură, dar cum, cînd, nu au spus nimic.”

Reprezentanții Moldtelecom din Fălești sînt la curent cu această situație, însă au comunicat că nu e în competența lor să o rezolve.

Leave a Reply