Skip to main content


La trecerea frontierei de stat, un moldovean a tăinuit prezența unui document falsificat în baza căruia se legitima peste hotare. Din spusele acestuia, actul a fost cumpărat, contra sumei de 150 de euro, ne informează tv6.md.

Potrivit Poliției de Frontieră, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a apropiat pe sensul de intrare în țară autocarul de rută „Franța-Moldova”. În cadrul controlului de specialitate, polițiștii de frontieră în conlucrare cu ofițerul FRONTEX au luat decizia extinderii verificărilor asupra unor pasageri și a bunurilor acestora. Ca urmare, camuflată într-o trusă cu produse igienice, a fost depistată o carte de identitate românească cu semne rezonabile de falsificare. Documentul ar fi fost emis pe numele unui pasager, cetățean moldovean de 20 de ani din raionul Șoldănești.

În declarații, tânărul a relatat că își cumpărase documentul, fiind ajutat de un intermediar identificat pe rețelele de socializare. Serviciile de obținere a identității românești l-ar fi costat 150 EUR.

Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a unei infracțiuni, cercetările pe caz sunt în desfășurare.

Leave a Reply