Skip to main content

 

 

 

Un fost șef al unei direcții din cadrul Serviciului de Informații de Securitate, un luptător K1 și a ruda acestuia vor apărea pe banca acuzaților, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Anunțul a fost de Procuratura Anticorupție, care a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și remitere dosarului în instanța de judecată pentru examinare în fond, ne informează Tv6.md.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2022, de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț.

„Potrivit materialelor, în anul 2018, ex-angajatul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), susținând că are influență asupra unor colegi din SIS și angajați ai Procuraturii raionului Nisporeni, a pretins prin intermediul denunțătorului, de la sportivul K1, suma de 5000 de euro, pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a ultimului. Astfel, pentru scoaterea unor bunuri de sub sechestru și clasarea cauzei penale în care era vizat ruda sportivului K1, ultimul, a transmis ex-angajatului SIS prin intermediul denunțătorului, suma de 3000 de euro”, se arată în nota PA.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, anunță responsabilii.

Leave a Reply