Skip to main content

Un bărbat din raionul Briceni a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Acesta este cercetat penal pentru migraţie ilegală. El ar fi organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru trei bărbați din Ucraina. Bănuitul a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră duminică, 27 august, în timp ce primea prima tranșă de la migranți – 6000 de dolari SUA.

„Din dosarul penal, conform acțiunilor speciale de investigații a fost stabilit că bănuitul identifica cetățeni ai Ucrainei, după care le organiza în mod clandestin traversarea frontierei moldo-ucraineană. Ulterior, străinii erau preluați din zona de frontieră și conduși pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru aceste servicii cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 12 000 de dolari SUA”, precizează Poliția de Frontieră.

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul bănuitului, de unde au ridicat mai multe obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală. Autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord întreprind măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

nordnews.md

Leave a Reply