Skip to main content


Ofițerii Centrului Național Anticorupție în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău au efectuat percheziții în biroul de serviciu al unui avocat, cercetat pentru trafic de influență. Acesta ar fi cerut 3000 de euro de la doi condamnați pentru a-i ajuta să primească o pedeapsă mai blândă, ne informează alerta.md.

Potrivit materialelor cauzei, avocatul ar fi susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de stat și că îi poate determina să admită demersurile a doi condamnați, privind înlocuirea părții neexecutate din pedeapsă cu o pedeapsă mai blândă. Primul caz a avut loc în septembrie 2023, al doilea în octombrie. Pentru serviciile sale acesta ar fi cerut 3000 de euro, a câte 1500 de euro de persoană.

Pentru a fortifica probatoriul, ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la biroul de serviciu al bănuitului, în urma cărora au fost ridicate telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Leave a Reply