Skip to main content


Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni, au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui tânăr de 18 ani din raionul Nisporeni, de comiterea mai multor episoade de escrocherie, ne informează Tv6.md.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că învinuitul, pe perioada lunilor aprilie-mai 2023 aflându-se în mun. Ungheni urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane prin abuz de încredere, sub pretextul necesității efectuării unor tranzacții bancare, în vederea extragerii sumelor de bani obținute în rezultatul jocurilor de noroc, contra unei recompense de câteva sute de lei, a obținut de la mai mulți tineri copiile buletinelor de identitate pe numele ultimilor.

În continuare, în vederea realizării acțiunilor sale infracționale, sub pretextul că are nevoie de imagini fotografice pentru a le transmite la companie pentru aprobarea transferului, a efectuat mai multe poze ale părților vătămate după care s-a logat prin intermediul aplicației mobile a unei companii de microfinanțare și a perfectat mai multe credite în sumă de peste 20 000 lei fiecare.

Așadar, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Ungheni au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată 3 episoade de escrocherie în privința învinuitului. La fel, în instanța de judecată, anterior, de către Procuratura raionului Ungheni au fost remise alte 6 episoade de escrocherie în privința acuzatului.

Totodată, în privința tânărului, momentan sunt în derulare în cadrul altor procuraturi, alte cauze penale intentate pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie în baza unor scheme similare (18 episoade). Astfel, în total, la faza judiciară și faza urmăririi penale momentan se examinează 27 de episoade de infracțiune.

Sancțiunea normei prevăzute la art.190 alin.(2) lit.c) din Codul penal prevede amendă în mărime de la 850 la 1350 de unități convenționale sau închisoare de la 1 la 5 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Leave a Reply