Skip to main content


Ilan Șor, liderul Partidului “ȘOR,” anunță că a găsit un avion Airbus A-330 pentru a aduce acasă mai mulți moldoveni aflați în Israel, în contextul unui conflict militar în desfășurare. Potrivit lui, zilnic sunt cereri pentru repatriere, iar echipa sa depune eforturi colosale pentru organizarea zborurilor umanitare.

“Începând cu o11 octombrie, eu și echipa mea am ajutat moldovenii care s-au aflat în aceste zile îngrozitoare în Israel să se întoarcă acasă, la familiile lor. În doar 4 zile, am primit 1015 cereri de ajutor pentru plecare.

Astăzi, 14 octombrie, 270 dintre concetățenii noștri vor putea să se întoarcă în Moldova din Israel. Am organizat al doilea zbor charter: am găsit special unul dintre avioanele mari – Airbus A-330, pentru a permite mai multor oameni să ajungă acasă. Toate aprobările au fost obținute”, a declarat el.

Ieri, primul zbor charter pe care l-am organizat a adus cu succes zeci de familii înapoi acasă, la Chișinău. În plus, în aceste zile am emis 132 de bilete pentru zboruri cu diferite companii aeriene de la Ben-Gurion.

Continuăm să lucrăm pentru ca fiecare persoană care a depus o cerere să poată să se întoarcă acasă. Eu și echipa mea vom face tot posibilul pentru acest lucru!”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că moldovenii aflați în Israel pot solicita ajutor pentru a ieși din această țară. Aceștia se pot adresa Ambasadei RM de la Tel Aviv sau direct lui Ilan Șor.

“Scrieți-mi și eu vă voi ajuta cu organizarea zborului spre Moldova – formularul de contact. Rămâneți în siguranță”, a anunțat Șor.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reamintește importanța respectării cu strictețe a instrucțiunilor de securitate emise de autoritățile israeliene. Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: israel.mfa.gov.md
email: tel-aviv@mfa.gov.md
telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
+37379818081 (inclusiv WhatsApp)
mail: call.center@mfa.gov.md

Leave a Reply