Skip to main content


Comitetul Executiv al Găgăuziei, cu sprijinul lui Ilan Șor, a lansat un program de asistență pentru pensionarii cu venituri mici. În doar două zile, care au trecut de la lansarea programului, pe 10 octombrie, peste 3000 de pensionari din autonomia găgăuză au depus actele necesare pentru a primi un adaos unic la pensie în valoare de 1000 de lei. Un astfel de program social este implementat pentru prima dată în Găgăuzia.

Pentru ca procesul să decurgă fără probleme și pentru ca oamenii să primească ajutorul fără întârzieri, Comitetul Executiv a organizat o ședință cu angajații serviciului de asistență socială, unde au fost discutate toate detaliile privind realizarea acestui program.

Vă reamintim că persoanele în vârstă vor putea primi alocația la oficiile poștale din localitatea de reședință. Vor putea conta pe acest ajutor cei a căror pensie nu depășește 3000 de lei, iar astfel de persoane în vârstă, care au lucrat toată viața la stat, reprezintă o majoritate.

Ilan Șor a promis că un programul social similar de ajutorare a pensionarilor cu venituri mici va fi derulat în raionul Orhei și în Taraclia.

Leave a Reply