Skip to main content


“Noi nu-i vom permite actualei guvernări să încalce dreptul cetățenilor la o viață decentă”, i-a asigurat pe locuitorii orașului Bălți, Marina Tauber, în cadrul întâlnirilor pe care le desfășoară în municipiul Bălți și în suburbiile acestuia.

Politiciana a împărtășit pe Facebook impresiile despre vizitele efectuate în ultimele două săptămâni. Vicepreședinta partidului “ȘOR” face zilnic naveta Chișinău-Bălți pentru a se vedea și discuta cu cetățenii despre preocupările și problemele lor. Politiciana a descoperit că viața locuitorilor din Bălți nu s-a îmbunătățit de la ultima campanie pentru alegerea primarului de Bălți.

“Pe mulți dintre ei îi cunosc încă din 2021, când ne întâlneam și discutam. Au trecut de atunci aproape doi ani au trecut de atunci, dar problemele lor au rămas aceleași. Multe lucruri neplăcute am auzit despre asistența medicală, de exemplu că pensionarii noștri respectabili sunt nevoiți să aștepte câte 2-3 luni până beneficiază de servicii medicale”, a scris Marina Tauber.

Problemele de infrastructură sunt cel mai frecvent invocate de bălțeni în timpul întâlnirilor. Politiciana a promis că acestea vor fi analizate și soluționate de către echipa lui Ilan Șor.

“Ei se plâng pe curți distruse, drumuri nereparate, lipsa parcurilor și a locurilor de recreere pentru familii și copii, pe problemele provocate de deșeurile menajere. Evident, toate aceste plângeri le înregistrăm, ne vom clarifica și vom contribui la soluționarea lor”, a menționat ea.

Potrivit ei, orice problemă poate fi soluționată prin comunicare și cooperare cu cetățenii. “Sunt convinsă: doar prin comunicare și implicare putem înțelege problemele oamenilor. Numai așa este posibil de a schimba viața cetățenilor spre bine – cu adevărat, dar nu prin cuvinte”, a subliniat politiciana.

Vicepreședinta partidului ”ȘOR” a mărturisit că îi este rușine în fața cetățenilor din cauza ignoranței autorităților, care evită să-i asculte, să le afle necazurile și să le întindă o mână de ajutor.

“În același timp, alți politicieni nu se gândesc să se întâlnească cu oamenii, nu ies din cabinetele lor în acest scop. Sunt sigură, problemele lor puteau fi soluționate de către autoritățile locale, dacă ar fi acordat importanță bălțenilor. Noi, la rândul nostru, putem să-i privim în ochi, iată de ce vom continua să lucrăm în formatul întâlnirilor personale cu locuitorii”, a concluzionat Tauber.

Ea a constatat că numărul persoanelor care participă la aceste întâlniri este mult mai mare față de anul 2021.

„Printre cei prezenți sunt mai mulți tineri, și înțelegem și de ce – ei vor să trăiască în condiții decente, aidoma celor pe care le-am creat în localitățile pe care le gestionăm”, a constatat politiciana.

Leave a Reply