Skip to main content

Tarifele urmează vor fi aprobate în data de 16 februarie. După cum relevă proiectul, consumatorii casnici racordați la rețele de distribuție de joasă tensiune (0,4 kw), vor achita un tarif de 2,16 lei/kWh cu 43% mai mult față de tariful actual, transmite Știri.md cu referire la Bani.md.

Tariful la energie electrică pentru consumatorii casnici din centrul și sudul Moldovei ar putea crește de la 1,51 lei la 2,16 lei pentru 1 kWh (fără TVA), iar pentru locuitorii din raioanele de nord – de la 2,04 la 2,46 lei.

Consumatorii conectați la rețele de tensiune medie (6;10 kV), tariful va fi majorat cu 47,2%, la 1,84 lei/ kWh, iar pentru cei conectați la rețele de tensiune înaltă (35; 110 kV), cu aproape 50,9%, la 1,72 lei/kWh.

Anterior, directorul ANRE, Veaceslav Untilă a declarat că tarifele pentru consumatorii casnici vor fi majorate în două etape.

Următoarea etapă de majorare a tarifului la energia electrică ar urma să aibă loc după 1 aprilie, când va fi semnat noul contract de furnizare a energiei electrice și va fi cunoscut noul preț de achiziție și valoarea abaterilor negative ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

La acea vreme, tarifele la energia electrică pentru consumatorii au fost reduse cu 10,1%, la 1,51 lei/kWh.

Leave a Reply