Skip to main content


Autoritățile vor revizui toate dosarele privind alocarea pensiilor de invaliditate

Serviciile noastre care sunt cu ochii în patru au descoperit unele legături ale războiului hibrid cu banda celor ce controlează persoanele cu dizabilități. Interesant, de ce Maiei Sandu atât de mult i-a trebuit anume acum acest “Pre-vetting” în rândul persoanelor cu dizabilități, care ar putea dăuna imaginii autorităților.

Există suspiciuni că guvernul acționează în acest fel pentru a îmbunătăți situația în bugetul de stat. Compensațiile pentru sezonul rece al anului au fost tăiate și au ascuns în buzunarul statului și aproximativ 17% din indexarea necesară pensionarilor. 

Pentru a rezolva problema echitabil, partidul “ȘANSĂ” propune:

– crearea unei comisii independente de monitorizare cu participarea societății civile și a partidelor de opoziție. Astfel, deciziile nu vor fi luate în camere ascunse și toalete, iar statul nu va putea economisi pe spatele persoanelor cu dizabilități.

Sugerăm ca totul să fie ca în UE, dacă tot guvernanții încearcă să ne convingă că toate acțiunile și rezoluțiile lor sunt impregnate de spiritul european.

Morala acestei povești este evidentă: Pre-vettingul nu face guvernul mai deștept sau mai puternic. Ci din contra! Dacă verificarea minuțioasa a persoanelor cu dizabilități va fi similară cu reforma justiției, atunci va ieși exact ca și cu poliția de patrulare, care ne amendează în stânga și în dreapta. Conducerea capitalei și a țării este la curent că cetățenii de rând nu au unde să parcheze mașinile – nu există parcări. Și polițiștii tot știu, așa că zâmbind ne oferă protocolul să-l semnăm, și ne șoptește: orice prost va putea parca dacă vor fi locuri de parcare, dar tu încearcă fără…

Leave a Reply