Skip to main content

Politicianul Ilan Șor, acuzat că ar gestiona un grup criminal organizat, a recunoscut, într-un video postat la scurt timp după conferința șefului SIS, că finanțează Partidul „Șansă”. Mai mult, el spune că suma de un miliard de lei, bani care ar proveni din Rusia pentru finanțarea formațiunii, evocată de Alexandru Musteață, ar fi mult mai mare. Doar că Șor spune că banii nu sunt de la Moscova, a șa cum insistă SIS, ci din propriile afaceri, scrie alerta.md.

„Vreau să corectez declarațiile domnului Mustață (Alexandru Musteața n.r) În primul rând, nu un miliard de lei, dar 3,5 miliarde de dolari, bani care suntem gata să-i investim. În al doilea rând, banii vor fi folosiți nu pentru destabilizare, ci pentru pensii, drumuri, gaz, infrastructură și proiecte sociale. În al treilea rând, banii nu sunt din Rusia, ci din afacerile mele pe care le am în diferite țări ale lumii. În ceea ce privește finanțarea partidului (Șansă n.r), da, finanțăm, de ce să ascundem. Îi finanțăm inclusiv și pe unii candidați ai PAS”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, informații detaliate despre modul în care partidul „Șansă”, condus din umbră de Ilan Șor, ar fi fost finanțat ilegal în această campanie electorală. Musteață susține că „grupul criminal condus de Ilan Șor” și proiectele politice afiliate acestuia încearcă subminarea securității statului și răsturnarea ordinii constituționale. Aceste grupuri sunt conduse și finanțate din umbră de Serviciile de Securitate ale Federației Ruse și ale unor organizații neguvernamentale, precum și mass-media afiliate Rusiei, care, până acum, ar fi cheltuit peste un miliard de lei pentru destabilizarea situației din Republica Moldova.

Leave a Reply